Isaia 41:10

Spread the love

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Cum poţi să nu-ţi pierzi curajul când deznădejdea te înconjoară? Cum poţi să stai liniştit când este furtună? Cum poţi să dormi netulburat când toate se agită în jurul tău? Cum poţi să stai în picioare când toate te lovesc?

„Să fim plini de nădejde și de curaj. Deznădejdea în slujba lui Dumnezeu e ceva păcătos și nerațional. El cunoaște toate lipsurile noastre. El are toată puterea. El le poate da servilor Săi măsura de destoinicie pe care o cere situația lor. Iubirea și compătimirea Lui fără de margini niciodată nu obosesc. El unește bunătatea și grija păstorului duios cu maiestatea atotputerniciei. Nu trebuie să ne temem că El nu-și va împlini făgăduințele.
El este adevăr veșnic. El nu-și va schimba niciodată legământul pe care l-a făcut cu aceia care Îl iubesc. Făgăduințele Sale pentru biserica Sa stau pururea tari. El o va face de o valoare veșnică, o bucurie pentru multe generații.
Studiați capitolul 41 din Isaia și, străduiți-vă să-l înțelegeți în toată însemnătatea lui. Dumnezeu declară: “Voi face să izvorască râuri pe dealuri, și izvoare în mijlocul văilor; voi preface pustia în iaz, și pământul uscat în șuvoaie de ape; voi sădi cedri, salcâmi, mirți și măslini în pustie; voi pune chiparoși, ulmi și merișori turcești la un loc în pustie, ca să vadă cu toții și să știe, să priceapă și să înțeleagă că mâna Domnului a făcut aceste lucruri, și Sfântul lui Israel le-a zidit.” (Isaia 41, 18-20.)
Acela care L-a ales pe Hristos s-a unit cu o putere pe care nu o poate înfrânge nici o armată de înțelepciune și tărie omenească. “Nu te teme, căci Eu sunt cu tine”, declară El; “nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare”.”
(E. G. White – Mărturii pentru comunitate, vol. 8, pag. 38-39

Când vremea este rea şi vremurile sunt tulburi, acesta este momentul optim în care se dovedeşte rezistenţa unui edificiu.

Mântuitorul este singurul „medicament” antidepresie sau antiîngrijorare. Creatorul este singurul „zid” care îţi oferă siguranţă. Dumnezeu este singurul „ciment” care îţi dă rezistenţă. El este singurul „salvamar” care te poate scoate din valul învolburat. Tot El este singurul „toiag” care îţi oferă stabilitate când mergi.

Astăzi este ziua în care avem nevoie din nou de Dumnezeu. Să mergem la El cu încredere şi vom fi ajutaţi! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.