Matei 6:34

Spread the love

Versetul pentru astăzi are în centru un sfat al Mântuitorului:

„Nu vă îngrijoraţi, deci, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.” (Matei 6:34)

Când te-ai îngrijorat ultima dată? Întrebarea nu este „dacă”, ci „când”! A trecut mult timp de atunci?

Îngijorarea face parte din a doua noastră natură. Ne frământă orice este legat de traiul nostru: sănătatea, alimentele, îmbrăcămintea, mijloacele de subzistenţă (salariul, pensia şi ajutoarele primite). Ne îngrijorează şi situaţiile prin care trec cei dragi (familie sau prieteni apropiaţi). Toate acestea ne afectează şi ne cresc tensiunea.

Câte dintre îngrijorări, ca stare în sine, au rezolvat problemele noastre? Este adevărat, niciuna!

„Dacă luăm noi conducerea lucrurilor pe care trebuie să le facem și ne bizuim pe priceperea noastră ca să izbutim, ne luăm o sarcină pe care Domnul nu ne-a dat-o și încercăm s-o purtăm fără ajutorul Său. Noi luăm asupra noastră o responsabilitate care Îi aparține lui Dumnezeu, așezându-ne în felul acesta în locul Său. Se poate să ne îngrijorăm și să bănuim primejdia și pierderea care vor veni asupra noastră. Dar, dacă credem într-adevăr că Domnul ne iubește și vrea să ne facă bine, vom înceta să ne mai frământăm în ce privește viitorul. Ne vom încrede în Dumnezeu, așa cum se încrede un copil într-un părinte iubitor. Atunci frământările și chinurile noastre vor pieri, pentru că voința noastră este cuprinsă în voința lui Dumnezeu. Domnul Hristos nu ne-a făgăduit ajutor ca să purtăm azi poverile de mâine. El a zis: “Harul Meu îți este de ajuns.” (2 Corinteni 12, 9.) Dar, ca și mana dată în pustie, harul Său este dăruit zilnic, ca să facem față nevoilor acelei zile. Ca și oștile lui Israel în peregrinajul vieții lor, și noi putem să găsim, dimineață de dimineață pâinea din ceruri, atât cât trebuie pentru fiecare zi.

Numai o zi este a noastră, și în timpul acestei zile trebuie să trăim pentru Domnul. Pentru această singură zi, trebuie să punem în mâinile lui Isus, într-o servire solemnă, toate intențiile și planurile noastre, aruncând toate îngrijorările noastre asupra Lui, pentru că El ne poartă de grijă. “Căci știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” (Ieremia 29.11.) “În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră.” (Isaia 30, 15.)” (E. G. White – Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 100)

A venit momentul să conştientizăm faptul că DOAR DUMNEZEU poate să ne elibereze de îngrijorare.

Dumnezeu doreşte să ne facem partea noastră cu mare conştiinciozitate. De restul se va ocupa El. Şi chiar dacă va fi să trecem prin situaţii limită, să nu uităm niciodată că, în sine, îngrijorarea nu va rezolva pozitiv absolut nimic.

Doamne, ajută-ne să stăm liniştiţi în mâna Ta! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.