Ezechiel 12:28

Spread the love

Versetul pe care-l propun pentru astăzi se găseşte în Ezechiel 12:28:

„De aceea spune-le: „Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Nu va mai fi zăbavă în împlinirea cuvintelor Mele; ci cuvântul, pe care-l voi rosti, se va împlini, zice Domnul, Dumnezeu.”

De-a lungul timpului, oamenii, atât creştini cât şi necreştini, şi-au pus întrebările esenţiale: CE, CÂND şi CUM?

  • Ce se va întâmpla?
  • Când se va întâmpla?
  • Cum se va întâmpla?

În multe situaţii, răbdarea a fost pusă la încercare. Unii şi-au pierdut răbdarea aşteptând. Mulţi credincioşi au rămas descumpăniţi de prea multă aşteptare.

Până când? Întrebarea aceasta a răsunat şi încă va mai răsuna.

„Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” (Apocalipsa 6:10) 

Proorocia din Ezechiel este foarte potrivită pentru aceste vremuri. Dumnezeu ne asigură că nu există zăbavă.

„De asemenea, o parte din proorocia lui Ezechiel a fost un izvor de putere și de mângâiere pentru credincioși: “Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: ‘Fiul omului, ce înseamnă acest cuvânt de batjocură, pe care-l întrebuințați în țara lui Israel: Zilele se lungesc, și toate vedeniile rămân neîmplinite?’ De aceea spune-le: ‘Așa vorbește Domnul Dumnezeu…. Se apropie zilele, și toate vedeniile se vor împlini! Voi vorbi; ce voi spune se va împlini, și nu va mai fi amânat’. Casa lui Israel zice: ‘Vedeniile pe care le are el nu sunt aproape să se împlinească, și proorocește pentru vremuri depărtate!’ De aceea spune-le: ‘Așa vorbește Domnul, Dumnezeu: Nu va fi zăbavă în împlinirea cuvintelor Mele; ci cuvântul, pe care-l voi rosti, se va împlini’, zice Domnul, Dumnezeu.” (Ezechiel 12, 21-25.27-28)”

Aceia care așteptau s-au bucurat că Acela, care cunoaște sfârșitul de la început, privise prin veacuri și, prevăzând dezamăgirile, le dăduse cuvinte de curaj și de nădejde. Dacă n-ar fi fost aceste părți din Scriptură, care să-i îndemne să aștepte cu răbdare și să țină cu tărie la încrederea lor în Cuvântul lui Dumnezeu, ei și-ar fi pierdut cu totul credința.” (E. G. White – Tragedia veacurilor, pag. 392)

Ţi-ai piedut răbdarea? Crezi că ai aşteptat prea mult?

Gândeşte-te la înaintaşi. Şi ei au aşteptat – antediluvienii chiar sute de ani.

Gândeşte-te că şi Dumnezeu a tot aşteptat – şase mii de ani de păcat.

Gândeşte-te că nu mai este mult! Dumnezeu Îşi va împlini făgăduinţa foarte curând. Trăieşte cu această încredere şi vei constata că nu vei fi dezamăgit!

Dumnezeu să ne dea tuturor puterea de a putea aştepta plini de speranţă! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.