Osea 10:12-13

Spread the love

Textele biblice pentru astăzi se găsesc în Osea 10:12-13:

„Semănați potrivit cu neprihănirea, și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire. Ați arat răul, ați secerat nelegiuirea și ați mâncat rodul minciunii. Căci te-ai încrezut în carele tale de luptă, în numărul oamenilor tăi viteji.”

Este vremea când agricultorii lucrează cu sârg pământul. L-au arat, l-au discuit şi l-au pregătit pentru a putea primi sămânţa. Apoi, şi-au ales seminţele cele mai bune, soiurile cele mai productive, şi le-au îngropat în pământ. De acum, să dea Dumnezeu ploaie şi vreme prielnică!

În Scriptură, inima fiecăruia este asemănată cu un ogor. Aici, ca să fim cinstitţi, Dumnezeu şi-a cam făcut partea. Productivitatea ţine exclusiv de modul în care ne preocupăm noi de sămânţa semănată de El. Ce trebuie să facem?

„Grădina inimii trebuie cultivată. Ogorul trebuie arat adânc printr-o profundă pocăință și întoarcere de la păcat. Plantele otrăvitoare satanice, trebuie smulse din rădăcină. Ogorul care este năpădit de mărăcini, poate fi curățit numai printr-o muncă susținută. În acest fel, tendințele rele ale inimii firești pot fi biruite numai printr-un efort stăruitor, în numele și în puterea Domnului Hristos. Dumnezeu ne îndeamnă prin gura profetului Ieremia: “Desțeleniți-vă un ogor nou și nu semănați între spini.” Ieremia 4:3 u.p. “Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea.” Osea 10:12. El dorește să împlinească pentru noi această lucrare și ne invită să conlucrăm cu El.” (E. G. White – Parabolele Domnului Hristos, pag. 56)

Nu cred că pot fi multe persoane care să spună că au făcut totul, absolut totul. Nu cred că poate afirma vreun muritor că inima lui este total pregătită, că are şi productivitatea maximă şi nu mai are NIMIC de făcut. Cel puţin eu nu cunosc pe cineva care ar putea pretinde aşa ceva. Sigur există loc de mai bine. Dumnezeu ştie!

Acum este momentul prielnic să lucrăm la inimile noastre. Dumnezeu a pus tot cerul la dispoziţia noastră ca să fim productivi. Ce mai lipseşte? Să conlucrăm cu EL.

„Dacă ştiţi…” demonstraţi! Să ne ajute Dumnezeu să terminăm la timp lucrările „agricole” din inimile noastre! Amin!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.